Preguntes freqüents

A continuació trobareu una llista de les preguntes més freqüents relacionades amb els cursos del programa FOAP. Cliqueu sobre la pregunta que us interessi i veureu la corresponent resposta.

La selecció es portarà a terme prenent com a base la demanda de cursos feta per les persones que voleu participar.

Si us interessa assistir a alguns dels cursos oferts, heu de pre-inscriure’s a través de la web. Rebreu un correu automàtic de confirmació de la inscripció, que us indicarà la data i hora de la prova de nivel online (i la documentació que haureu de lliurar). Un cop feta la prova de selecció, se us notificarà si heu estat admès/admesa al curs sol·licitat i la documentació complementària necessària.

La modalitat Live Virtual Class (LVC) es tracta d'un format d'aula virtual, en un entorn d'aprenentatge on el tutor-formador i l'alumnat interactuen, de manera concurrent i en temps real, a través d'un sistema de comunicació telemàtic de caràcter síncron que permet dur a terme un procés d'intercanvi de coneixements amb la finalitat de possibilitar l'aprenentatge de les persones que participen a l'aula.

Aquesta modalitat té la mateixa consideració que un curs presencial, de manera que es registrarà l'accés i l'assistència dels participants en cadascuna de les sessions virtuals.

A tenir en compte: per a l'avaluació de l'alumnat es tindrà en compte el còmput total de les hores de formació assistides.

  • Assistir a les accions formatives i seguir-les amb aprofitament, així com el mòdul de formació complementària i el mòdul de pràctiques.
  • Signar el document “Fitxa de l’alumne/a” on s’inclou l’autorització al Servei d’Ocupació de Catalunya per a què aquest pugui realitzar les comprovacions necessàries, a efectes de consultar la seva vida laboral i cotitzacions a la Seguretat Social amb la finalitat de comprovar el nivell d’inserció quantitativa i qualitativa de l’acció formativa.
  • Col·laborar en les tasques d’avaluació de la formació professional per l’ocupació, emplenant el qüestionari d’avaluació que es faciliti des de l’entitat.
  • L’incompliment de l’obligació d’assistir a les accions formatives pot suposar l’exclusió de l’acció. És causa d’exclusió:
    • El fet de tenir més de tres faltes d’assistència sense justificar en un mes.
    • No seguir el curs amb aprofitament.
    • Dificultar l’aprofitament o el desenvolupament normal de l’acció formativa.
  • L’alumne/a que, per qualsevol causa, s’absenti per un període superior a tres dies lectius dins del mateix mes, disposa com a termini màxim per notificar la causa que motiva la seva inassistència el tercer dia lectiu d’absència. La notificació esmentada l’ha de dirigir a PUE pel mitjà més àgil, sense perjudici de la posterior acreditació documental de la justificació.
  • En cas de baixa d’un/a alumne/a un cop iniciada l’acció formativa, aquest/a no podrà accedir a una nova acció per un període de 6 mesos des de l’abandonament, llevat que la baixa es produeixi per causes mèdiques, baixa per col·locació o trasllat de domicili a una distància superior a 200 km, respecte a la població on es realitza l’acció formativa. Aquestes causes hauran d’estar degudament justificades.

La formació pràctica en empresa té caràcter de pràctica professional no laboral i no implica relació laboral entre l’alumnat i l’empresa. Es desenvolupa a través d’un conjunt d’activitats professionals que permeten completar les competències professionals no adquirides en el context formatiu.

PUE i l’empresa de pràctiques establiran un conveni de pràctiques autoritzat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. L’alumne rebrà una còpia d’aquest conveni.

PUE i l’empresa de pràctiques designaran cadascun un tutor/a, que supervisaran les tasques, resoldran les incidències que es puguin produir, vetllaran pel compliment de les normes de seguretat i salut laboral i emetran, una vegada finalitzat el període de pràctica, el corresponent informe d'avaluació de les activitats desenvolupades per l'alumne.

Els alumnes que finalitzin amb avaluació positiva l'itinerari formatiu complert d’un Certificat de Professionalitat (en aquesta convocatòria, o en anteriors), podran accedir al mòdul de pràctiques.

És necessària la superació de las pràctiques per a l’avaluació positiva final del curs i l’obtenció del Certificat de Professionalitat.

Tots aquells alumnes que finalitzin el curs amb aprofitament i avaluació positiva, tindran la possibilitat d’accedir a certificar-se sense cost.

mail

Vols saber més sobre FOAP?

Contacta o envia'ns un email a foap@pue.es

On estem?

PUE Barcelona

Avinguda Diagonal, 98-100, Districte 22@
(Barcelona, 08019)

Telf: (+34) 93.206.02.49
Email: foap@pue.es

Com arribar?

Metro TMB: Línia 4 (Estació Selva de Mar)
Bus TMB: Línia 7 (Parada Diagonal-Fluvià)
TRAM Barcelona: Línia T4 (Estació Fluvià)
Bicing: Estacions 155 i 156

Organitzat per:

SOC
Generalitat de Catalunya
Ministerio de Trabajo
Unió Europea Fons Social Europeu
SOC
Generalitat de Catalunya
Ministerio SEPE
Unió Europea Fons Social Europeu
Top